Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schemat tury w Munchkinie
#21
Znowu ten cholerny przecinek... Pisze się "przyrównaj x do y", nie przyrównaj x, do y"! Tam nie ma wtrącenia!
Co do całego schematu: byłby w porządku, gdyby nie to, że wszystko jest tak strasznie upchane i rozciągnięte.
Naprawdę musi Ci się nudzić, skoro robisz klon schematu, który jest już gotowy i który był współtworzony przez kilku członków forum. ;D
Odpowiedz
#22
Fakt, nie ukrywam, że chwilami nudzi mi się w robocie, bo nic się nie chce zepsuć. Po za zawieszonymi kompami panienek...zresztą nie ważne. Niemniej poprzedni schemat mnie nie satysfakcjonował. Wymagał większego zaglądania do instrukcji. Nie było wspomniane o kilku rzeczach z czego Śnięty Mikołaj jest mi szczególnie bliski, bo jak ktoś pyta Cię co za karta nie była świąteczna, a jest za taką uznawana bywa irytujące. Podobnie jak ciągłe powtarzanie jak można zabrać książkę Oczko Tak daję swoją wariacje schematu i mam spokój. A skoro ją sobie robiłem nie widziałem powodu dla którego jej nie wrzucić i jak widać nieco poprawić Uśmiech A przecinek usunę Oczko

EDIT

Najnowsza wersja schematu Oczko
Anubis, jest dumny z bycia Użyszkodnikiem i członkiem Oficjalnego forum polskiego Munchkina od 28-12-2012.
Odpowiedz
#23
Czy aby na pewno skarby trzeba zagrać w chwili otrzymania? Wydaje mi się że można wziąć do ręki. W zasadach jest "możesz od razu zagrać dobrane karty" ale nie znaczy to że musisz.
kszisztof, jest dumny z bycia członkiem Oficjalnego forum polskiego Munchkina od 5-03-2012.
Odpowiedz
#24
jeżeli wygrałeś walkę i dobierasz Skarby za Potwora to możesz (ale nie musisz) skorzystać z nich od razu.
przykładowo, jedną z kart, które zdobyłeś jest:
-buty/hełm/zbroja, więc od razu po dobraniu tych karty możesz je na siebie założyć. Oczko
-karta "Zyskujesz 1 poziom", więc zagrywasz ją od razu i wskakujesz Poziom wyżej.
to tylko przykłady. Oczko
Odpowiedz
#25
(9-01-2013, 19:31)kszisztof napisał(a): Czy aby na pewno skarby trzeba zagrać w chwili otrzymania? Wydaje mi się że można wziąć do ręki. W zasadach jest "możesz od razu zagrać dobrane karty" ale nie znaczy to że musisz.

Możesz na rękę. Gdzie napisałem w schemacie inaczej? Bo nie mogę znaleźć.
Anubis, jest dumny z bycia Użyszkodnikiem i członkiem Oficjalnego forum polskiego Munchkina od 28-12-2012.
Odpowiedz
#26
Okienko "Kiedy zagrać" - Skarby: W chwili otrzymania. Według mnie temu opisowi jest bliżej do "musisz" a nie "możesz".
kszisztof, jest dumny z bycia członkiem Oficjalnego forum polskiego Munchkina od 5-03-2012.
Odpowiedz
#27
Dobra uwzględniłem tą uwagę, bo może rzeczywiście mogło być mylące. Musiałem wyrzucić opis walki z rumakiem, bo się nie mieściło Oczko


Załączone pliki
.docx   munchkin.docx (Rozmiar: 368,56 KB / Pobrań: 75)
Anubis, jest dumny z bycia Użyszkodnikiem i członkiem Oficjalnego forum polskiego Munchkina od 28-12-2012.
Odpowiedz
#28
W schemacie tury podanym tutaj:
http://munchkin.pl/material/munchkin/

W ramce "Co zrobić po śmierci" widnieje na końcu zapis, że przy następnej turze po śmierci, dobieramy 4 karty drzwi i 2 skarbów.

Domyślam się, że to wynik zmiany zasad z Edycji Rozszerzonej na 2012, ale trzeba to zmienić Uśmiech
Frytas, proud to be a member of Oficjalne forum polskiego Munchkina since 10-10-2013.
Odpowiedz
#29
Faktycznie, ktoś się machnął i przez długi czas nikt nie zwrócił na to uwagi.
Odpowiedz
#30
Ktoś chyba próbował naprawić, ale spierniczył jeszcze bardziej, bo zmienione zostało na starszą wersję (ciągnięcie po 2 katy) a poza tym zniknęły polskie znaki
Frytas, proud to be a member of Oficjalne forum polskiego Munchkina since 10-10-2013.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości