Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie na temat kart: Klatwa - Moherowy Beret
#1
Modyfikator -1 do wszystkich rzutów kostką. Każda klątwa, lub mary koniec, które pozbawią cię Hełmu zabiorą również Beret

Czy po śmierci ta klątwa zostaje? Czy po zmartwychwstaniu nie jesteśmy już przeklęci?
wrzos, jest dumny z bycia członkiem Oficjalne forum polskiego Munchkina od 15-06-2011.
Odpowiedz
#2
Jak umierasz to zostają ci tylko Poziomy, Klasy i Rasy, tak więc klątwa zostaje odrzucona z resztą kart.
Nie muszę być bohaterem, wystarczy że będę dobrze udawał.
Odpowiedz
#3
Niektóre klątwy, jak np Tycie rączki zostają nawet po śmierci. Ale Beret tracimy jak/kiedy tracimy hełm, a śmierć pozbywa nas tego co mamy na głowie, więc beret spada.
Odpowiedz
#4
Hmm... teraz to zauważyłem - http://forum.munchkin.com.pl/showthread.php?tid=8

Cytat:P: Co się dzieje gdy umierasz? Czy działające klątwy zostają?
O: Jest sporo klątw „stałych”(o działaniu długotrwałym), które w takich okolicznościach zostają: Tycie Rączki, Wielkie Stopy, Zmień Płeć, Moherowy Beret itp. Większość klątw można usunąć jedynie za pomocą Pierścienia Ochrony, lub z pomocą odrobiny szczęścia. Jeśli klątwa jest stała, przetrwa także Twoją śmierć. Tak więc, jeśli zmieniłeś płeć, twoja odrodzona postać nadal będzie miała taką samą, zmienioną płeć. Nadal też będziesz miał tycie rączki albo wielkie stopy. A jeśli nie miałeś żadnego Hełmu gdy zginąłeś, ten cholerny moherowy beret przylgnie do Twojej głowy i pojawi się z nową, odrodzoną postacią. Do Cenzura jest być przeklętym, ale chyba byłeś tego świadomy, prawda?

Chopak, czyli w tym FAQ jest błąd?
Nie drażnić Forumowego Trolla! Diabeł
"Przed zadaniem pytania przeczytaj INSTRUKCJĘ lub skontaktuj się z Przydupasem."

Odpowiedz
#5
No jak nie miałeś hełmu to niestety zostaje.
Odpowiedz
#6
Czy można nosić hełm obok Moherowego Beretu?

Cytat:Notatka od Wassago, Dzisiaj 22:48:
Moherowy Beret ma trochę dłuższy opis niż to co podano w pierwszym poście. Podaj cały opis karty Oczko

@Wassago: nie. Szanowny kolega Wrzos zacytował wszystko.
Odpowiedz
#7
Możesz nosić hełm. Nie ma tego nigdzie na karcie napisane, beret znika razem z hełmem w przypadku klątwy lub innej karty. Trzeba to traktować jak kartę przyklejoną pod hełm.
Nie muszę być bohaterem, wystarczy że będę dobrze udawał.
Odpowiedz
#8
Beret nie jest hełmem. Jest klątwą. Więc można.
Odpowiedz
#9
A czy klątwa mocherowy beret działa tylko z hełmem czy bez też??



Vanres, jest dumny z bycia członkiem Oficjalne forum polskiego Munchkina od 5-12-2011.
Odpowiedz
#10
bez też działa
[Obrazek: 56cdf00b405194996fbe645c41c40781.jpg]
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości