Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie na temat zasad: Klątwy
#11
(26-12-2013, 12:40)Karolomen napisał(a): - Olśniewająca Czapka - połączenie dwóch powyższych, z tym że jeśli jakaś Klątwa zostanie na Ciebie zagrana, to każdy inny gracz rzuca kością i ten z najniższym wynikiem obrywa tą Klątwą.

Małe sprostowanie, nie każdy inny gracz, tylko każdy gracz. Czyli Ty też, i jeśli wyrzucisz najmniej, to jednak działa na Ciebie.

Poza tym są jeszcze przedmioty działające "jak" pierścień ochrony, które też mogą ochronić przed klątwą/zdjąć ją. Przykłady: odżegnujący klątwy raczek, dżin z tonikiem itp.
Pyzdra, na forum od bardzo dawna..
Achievement unlocked - Najdłuższy staż ON-LINE na forum.
Achievement unlocked - Czarny Mnich poziomu 10
Odpowiedz
#12
(27-12-2013, 12:38)Pyzdra napisał(a):
(26-12-2013, 12:40)Karolomen napisał(a): - Olśniewająca Czapka - połączenie dwóch powyższych, z tym że jeśli jakaś Klątwa zostanie na Ciebie zagrana, to każdy inny gracz rzuca kością i ten z najniższym wynikiem obrywa tą Klątwą.

Małe sprostowanie, nie każdy inny gracz, tylko każdy gracz.

tu jest znowu ta sporna kwestia z błędnym tłumaczeniem karty.
Odpowiedz
#13
Mam pytanie. które pasuje do tematu wątku, ośmielę się zatem je zadać. Przepraszam, jeśli było to już powiedziane wcześniej, lecz nie mogłam znaleźć odpowiedzi na forum.
Czy karty klątwy posiadane na ręce mogą zostać wyłożone do plecaka? Jestem po pierwszej rozgrywce i nie jest to dla mnie całkiem jasne.
Z góry dzięki za odpowiedź Uśmiech
Odpowiedz
#14
Cześć! Oczko Klątwy nie mogą trafiać do plecaka, zagrywasz je bezpośrednio z ręki. Plecak to miejsce na Przedmioty.
Odpowiedz
#15
Po bardziej szczegółowe wyjaśnienie tej kwestii zapraszam pod ten link. Polecam przejrzeć cały wątek, ponieważ pojawia się w nim dużo pytań początkujących graczy, które pewnie i tobie przyjdą do głowy.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości