Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Loch Sutego Łupu
#11
Wiem, że jest coś takiego, ale wg. lochu trzeba od razu przejść do okazywania miłosierdzia, bez fazy przed.
"Ty, któryś z Potworami w boju i ty, coś w Klątwach 'przyjaciół' znoju
I ty, co karty liczysz i Poziomy mierzysz
Powstań, Kaczora podnieś Zagłady, wsłuchaj się w Barda słowa
Pieśni o małym Munchkinie."
Odpowiedz
#12
No ale domyślnie jest to tak w fazie jeszcze brania skarbu.
Bierzesz skarb, albo na rękę albo kładziesz na stole potem idziesz do fazy miłosierdzia.
Jak byś nie mógł ich kłaść na stole to tak jak byś ich nie mógł wziąć na rękę czyli nie brał w ogóle skarbów Język
glokku, jest dumny z bycia członkiem Oficjalnego forum polskiego Munchkina od 10-09-2012.
Odpowiedz
#13
Nie ma żadnej fazy przed. Skarby wykładasz w fazie dobierania. Z małymi wyjątkami jest globalna zasada, że jak dobierasz/dostajesz skarby (wykładalne) to możesz je od razu wyłożyć.
Jeśli chodzi o loch bez fazy miłosierdzia, to po prostu w tej fazie się nic nie odrzuca niezależnie od limitu kart na ręce.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości